ALLE WEDSTRIJDINFO 2023

DONDERDAG 4 MEI 2023

17:30u tot 19u: ophalen van borstnummers in de evenementenhal. Borstnummers worden op nummer opgehaald aan de tafels in de evenementenhal.

VRIJDAG 5 MEI 2023
17.30u opening van de daginschrijvingen voor Kidsrun, 3,5 km of 10 km & afhalen van de borstnummers in de evenementhal.

18.30u start Kidsrun op de looppiste van het Klein Seminarie

19.00u prijsuitreiking Kidsrun op de looppiste

19.45u start wedstrijd 3,5 km – 1 ronde

20.15u start wedstrijd 10 km – 2 rondes

21.30u prijsuitreiking op het podium in de evenementhal

Er is geen parkingmogelijkheid op Campus Zuid.

Dit jaar is er opnieuw de mogelijkheid om de borstnummers reeds op donderdag 4 mei tussen 17:30u en 19u af te halen in de evenementenhal op het domein.

Dwars over de Mandel bestaat uit drie evenementen: de Kidsrun, de korte afstand (3,5 km) en de lange afstand (10 km).

De 3,5 km & de 10 km zijn vrij toegankelijk voor alle leeftijden. Aan de Kidsrun kunnen enkel kleuters & kinderen van 6 tot 12 jaar deelnemen. De Kidsrun vindt plaats om 18.30 uur op de looppiste achter de evenementhal.

Afstanden per leeftijdscategorie:

  • kleuters + 1ste-2de leerjaar: 660 m – 2 rondes
  • 3de-4de leerjaar: 1 km – 3 rondes
  • 5de-6de leerjaar: 1,3 km – 4 rondes
Het Klein Seminarie vind je in de Zuidstraat 27 in Roeselare. De startplaats van Dwars over de Mandel ligt aan het einde van onze campus.
Binnen het schooldomein kan niet geparkeerd worden. Aan de rand van het parcours zijn heel wat parkeermogelijkheden. Kom gerust met de fiets en parkeer in de fietshavens.
Je kan natuurlijk ook het openbaar vervoer nemen. Het college ligt op amper een halve kilometer van het station van Roeselare en er rijden heel wat bussen die stoppen in de omgeving van de school.

Van 18:30 tot 21:30 uur wordt het parcours autovrij om de veiligheid van de lopers te garanderen. Alle info over de tijdelijke verkeersmaatregelen is te vinden op de site van de stad Roeselare. Dwars over de Mandel is elke bewoner alvast dankbaar voor het begrip en verontschuldigt zich voor mogelijke ongemakken.

PARKEERVERBODPLAN

De kleedruimtes van het Klein Seminarie staan ter beschikking van alle lopers. Na de wedstrijd kan beperkt ook een deugddoende douche genomen worden.

Je kan je sportmateriaal kwijt in de zalen van de sporthal tijdens de wedstrijd. Onze medewerkers zorgen voor een veilige bewaring voor, tijdens & na de wedstrijd. Aan elk borstnummer hangt een bagagetag die je aan je sporttas kan vastmaken voor je die afgeeft.

De sporthal bevindt zich net naast de kleedruimtes dicht bij de evenementhal & de start van de wedstrijd.

Je kon voorinschrijven tot zondag 23 april, 23:59, nu zijn enkel daginschrijvingen mogelijk op vrijdag 5 mei zelf vanaf 17:30u in de eventhal van het Klein Seminarie. Daginschrijvingen op vrijdag 5 mei kosten € 12,00 en € 3,00 voor de kidsrun. Er is een inschrijvingsstop van 1500 lopers voor de 3,5 km.

Iedere deelnemer krijgt een uniek borstnummer met tijdsregistrerende chip. Je kan dit vanaf 17.30 uur afhalen in de evenementenhal nabij de start. Voorinschrijvers betalen minder en kunnen vlot hun borstnummer afhalen op de avond van de wedstrijd, 5 mei. Aan elk borstnummer hangt een afscheurbare bagagetag die je rond je sporttas kan hangen voor je die afgeeft in de bewaarplaats (sporthal). Borstnummers worden dit jaar op nummer opgehaald – het borstnummer staat in je inschrijvingsmail. We voorzien ook grote alfabetische lijsten met verwijzing naar je borstnummer.

Ook dit jaar kunnen voorinschrijvers de borstnummers afhalen op donderdag 4 mei tussen 17:30u en 19u in de evenementenhal op het domein.

Voor de eerste 200 voorinschrijvers die betaalden voor de 3,5 of 10 km ligt er overigens een uniek Dwars over de Mandel T-shirt klaar bij hun borstnummer.

Het parcours van Dwars over de Mandel, een echte centrumloop, is een volledig vlak geasfalteerd stadsparcours.

Starttijden:

18.30u: start kidsrun

19.45u: start 3.5 km

20.15u: start 10 km

Dwars over de Mandel kiest voor een versmalde start. Zo willen we de vele deelnemers een comfortabele start bezorgen. De tijd begint pas te lopen wanneer je over de startmatten loopt. Voor de 3,5 km kunnen maximaal 1500 lopers starten.

Tijdens de wedstrijd van de 10km is er na een ronde waterbevoorrading.

Na de wedstrijd is er een drankje en een appel.

De tijdsmeting voor 3,5 km en de 10 km gebeurt door een elektronische chip die op het borstnummer bevestigd is.

Deze chip meet de tijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startmatten passeert. Deze extra service zorgt voor een meer correcte tijdsopname. Onmiddellijk na de afloop van de wedstrijd zal de uitslag online geplaatst worden. Dwars over de Mandel werkt hiervoor samen met Running Results.

De chip is in de inschrijvingsprijs inbegrepen en moet na de wedstrijd niet meer worden gerecupereerd.

PRIJSUITREIKING DODM 2023 – 21u30

3,5 km vrouwen:

1ste: boeket – Bloemen Ann + 1 fles 2019 Ch. La Tuilerie des Combes Montagne Saint Emilion – Vyncke-Daels + geschenkbon Sportline € 20

2de: boeket – Bloemen Ann + 1 fles 2019 Ch. La Tuilerie des Combes Montagne Saint Emilion– Vyncke-Daels + geschenkbon Sportline € 15

3de: boeket – Bloemen Ann + 1 fles 2019 Ch. La Tuilerie des Combes Montagne Saint Emilion – Vyncke-Daels + geschenkbon Sportline € 10

3,5 km mannen:

1ste: 3 flessen 2019 Ch. La Tuilerie des Combes Montagne Saint Emilion – Vyncke-Daels + geschenkbon Sportline € 20

2de: 3 flessen 2019 Ch. La Tuilerie des Combes Montagne Saint Emilion – Vyncke-Daels + geschenkbon Sportline € 15

3de: 3 flessen 2019 Ch. La Tuilerie des Combes Montagne Saint Emilion – Vyncke-Daels + geschenkbon Sportline € 10

10 km vrouwen:

1ste: € 50 + bloemenboeket + geschenkbon Sportline € 20

2de: € 30 + bloemenboeket + geschenkbon Sportline € 15

3de: € 20 + bloemenboeket + geschenkbon Sportline € 15

10 km mannen:

1ste: € 50 + 2 flessen 2020 Malbat Bordeaux Rouge – Vyncke-Daels + geschenkbon Sportline € 20

2de: € 30 + 2 flessen 2020 Malbat Bordeaux Rouge – Vyncke-Daels + geschenkbon Sportline € 15

3de: € 20 + 2 flessen 2020 Malbat Bordeaux Rouge – Vyncke-Daels + geschenkbon Sportline € 15

Onmiddellijk na de afloop van de wedstrijd zal de uitslag HIER online geplaatst worden. Dwars over de Mandel werkt hiervoor samen met Running Results.
Dwars over de Mandel is traditioneel de opener van het loopcriterium ‘Roeselare Loopt’. Alle info vind je hier.
De organisatoren hebben een verzekering via Sport Vlaanderen voor lichamelijke ongevallen, maar kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor materiële schade die de deelnemers zouden kunnen lijden en/of veroorzaken tijdens, voor of na de wedstrijd.

De polis van Sport Vlaanderen waarborgt twee risico’s, burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen. De waarborg “burgerlijke aansprakelijkheid” komt tussenbeide bij schade aan derden. De waarborg “lichamelijke ongevallen” biedt een terugbetaling van de medische kosten (na tussenkomst van het ziekenfonds) en een vaste vergoeding in geval van overlijden, blijvende invaliditeit en tijdelijke werkongeschiktheid. Deze verzekering dekt ook ‘plots hartfalen’.

Zowel de deelnemers van de sportactiviteiten, als de bezoldigde (bvb lesgevers) en onbezoldigde (bvb vrijwilligers) medewerkers van het verzekerde initiatief, zijn verzekerd.

Lees hier de polis na.

Klein Seminarie Roeselare, Zuidstraat 27, 8800 Roeselare, 051/264726 – info@dwarsoverdemandel.beADMIN LOGIN